James Design Studio
pymble-6.jpg

Courtyard House

Alterations and additions to a post war cottage on a small suburban block.

The brief was to provide a sustainable, contemporary living environment for a growing family with spaces for all seasons and an adaptable open face to the street and the community.

Although now unrecognizable from its previous form the renovation retained the north aspect to the living room, created intimate outdoor spaces with building forms wrapping around courtyards, provided a sustainable environment with rain water tanks, solar panels, cross ventilation, shutters to breezeways controlling weather security and privacy issues.

622081_127649477389640_539989905_o.jpg
665483_127649590722962_397246063_o.jpg
pymble-1.jpg
pymble-5.jpg
pymble-6.jpg
station-st-3.jpg
station-st-6.jpg